امامجمعه نقده بیان کرد:تدبیر و درایت شرط لازم مناصب حساس
حجت الاسلام حسین فصیح نیا امام جمعه شهر نقده در خطبههای نماز جمعه این هفته شهرستان نقده که در مسجد جامع این شهرستان برگزار شد ضمن دعوت همگان به رعایت تقوای الهی، به تشریح بخش دیگری از نامه پرمحتوای امیرالمومنین علی (علیهالسلام) به مالک اشتر نخعی، استاندار وقت مصر، در خصوص معیارهای اساسی انتخاب کارگزاران و مسئولان نظام اسلامی پرداخت.
وی با تاکید بر اهمیت تجربه و سابقه درخشان افراد برای تصدی مسئولیتها، افزود: امیرالمومنین (ع) در این فراز از نامه شریف خود به مالک اشتر توصیه میفرمایند که افرادی را برای مناصب گوناگون انتخاب کن که پیش از این، در بوته آزمایش قرار گرفته و شایستگی خود را به اثبات رسانده باشند.
امام جمعه نقده خاطرنشان کرد: متاسفانه در برخی موارد، شاهد آن هستیم که ملاحظات و روابط حزبی و سیاسی در امر خطیر انتخاب مسئولان دخالت میکند که این امر میتواند آسیبهای جدی به پیکره نظام وارد سازد.
امام جمعه نقده در ادامه با اشاره به نهی استبداد رای در انتخاب مسئولان از سوی امام علی (ع)، تصریح کرد: حضرت امیرالمومنین (ع) میفرمایند که با استبداد و خودرایی ا انتخاب مسئول انتخاب نکنید و همواره در این امر مهم با افراد صاحب نظر و دلسوز مشورت کنید و این تاکید نشان از اهمیت خرد جمعی و پرهیز از تصمیمات فردی در سپردن مسئولیتها به افراد دارد.
حجت الاسلام فصیح نیا در بخش دیگری از خطبه اول، ویژگیهای دیگری از مدیران و مسئولان شایسته را برشمرد و گفت: از منظر مولای متقیان (ع)، افراد دارای تجربه و تخصص لازم، همچنین مزین به حیاء و اخلاق مداری، برای پذیرش مسئولیتها اولویت دارند.
وی افزود: باید از گماردن افراد طمعکار و حریص بر مناصب حساس پرهیز شود و در عوض، از وجود افراد آیندهنگر و دارای تدبیر و درایت در سطوح مختلف مدیریتی بهره گرفته شود.
امام جمعه نقده در خطبه دوم نماز جمعه، بار دیگر مومنین را به تقوای الهی سفارش کرد و با اشاره به فرارسیدن روزهای پایانی ماه مبارک رمضان، بر اهمیت بهرهمندی هرچه بیشتر از فضائل و برکات این ماه پرفضیلت تاکید کرد.
حسین فصیح نیا در ادامه خطبه، به شان و جایگاه رفیع مرجع عالیقدر جهان تشیع، مرحوم آیت الله العظمی بروجردی (ره) اشاره کرد و افزود: این عالم ربانی، خدمات ارزشمندی در راستای تقریب مذاهب اسلامی و وحدت امت اسلام به انجام رساند و با بیش از ۴۰ تالیف ارزشمند، میراث گرانبهایی از خود به یادگار گذاشت. بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی از جمله شاگردان برجسته مکتب فقهی و اصولی ایشان بودند.
حجت الاسلام فصیح نیا نامگذاری آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به عنوان روز قدس از سوی حضرت امام خمینی (ره) را از افتخارات بزرگ جمهوری اسلامی ایران دانست و تاکید کرد: پیام این نامگذاری ماندگار آن است که ملت مظلوم فلسطین هرگز تنها نخواهد بود و امت اسلامی همواره در کنار آنان خواهد ایستاد.
وی با تشریح انگیزههای عمیق ملت ایران در دفاع از مردم مظلوم غزه و فلسطین، گفت: سه دلیل ریشهدار شامل آموزههای دینی و اسلامی، اقتضائات منافع ملی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران و شئونات انسانی و مسلمانی، همواره انگیزه اصلی ما در حمایت از مردم ستمدیده فلسطین بوده و خواهد بود.
امام جمعه نقده در بخش دیگری از خطبهها، ضمن تبریک پیشاپیش فرارسیدن عید سعید فطر به عموم نمازگزاران، به اهمیت و جایگاه این عید بزرگ در اسلام پرداخت.
وی با استناد به روایتی، اعیاد فطر، قربان، غدیر و جمعه را از اعیاد ممتاز در دین مبین اسلام برشمرد و اظهار داشت: خوشا به حال کسانی که حرمت ماه مبارک رمضان را حفظ کردند و از فیوضات آن بهرهمند شدند و وای بر کسانی که قدر این ماه عزیز را ندانستند.
حجت الاسلام فصیح نیا فلسفه وجودی نماز عید فطر را گردهمایی و نمایش اقتدار و وحدت سیاسی جهان اسلام عنوان کرد و با اعلام خبر برگزاری متمرکز نماز عید فطر در شهرستان نقده، از عموم مردم برای شرکت باشکوه در این مراسم دعوت کرد.
امام جمعه نقده در پایان خطبهها، از حضور پرشور و باشکوه مردم مومن و ولایتمدار شهرستان در مراسمات عزاداری شهادت جانسوز امیرالمومنین حضرت علی (ع) در روزهای گذشته تقدیر و تشکر کرد و افزود: واقعا اگر ما در روز شهادت مولای متقیان (ع) گرد هم نیاییم، پس چه زمانی باید این وحدت و همدلی را به نمایش بگذاریم؟
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که در روز عید سعید فطر نیز شاهد حضور گسترده و پرشور عموم مردم در نماز عید فطر باشیم.
انتهای خبر/
دیدگاهتان را بنویسید