رئیس جهاد کشاورزی نقده خبر داد:تولید ۱۴۰ هزار تن سیب در نقده
عباس میرزایی رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان نقده در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سولدوزسسی» مطالبی پیرامون سردخانههای شهرستان نقده مطرح کرد.
میرزایی ادامه داد: سال گذشته، در شهرستان، تولید سیب به مقدار ۱۴۰ هزار تن بوده که ۴۰ هزار تن از آن بهصورت تازهخوری در میادین میوه و ترهبار وارد بازار شدند. علاوه بر این، ۱۰۰ هزار تن سیب در سردخانهها ذخیره شده بود که بهتدریج به بازار عرضه شده و یا صادر شدهاند. در حال حاضر، تقریباً ۸ هزار تن سیب در سردخانهها باقیمانده است.
وی گفت: که تعداد دقیق محصولات سردخانهای صادر شده مشخص نیست، اما ۸۰۰۰ تن سیب از سردخانهها خارج و وارد بازار شدهاند.
در ادامه، عباس میرزایی اعلام کرد: که تولید سیب امسال نسبت به سالهای گذشته ۲۰ تن افزایشیافته و این افزایش تولید سالیانه ادامه خواهد داشت.
رئیس جهاد کشاورزی گفت: در شهرستان نقده ۴۰ سردخانه وجود دارد که ظرفیت نگهداری ۱۴۰ هزار تن سیب را دارند. ظرفیت سردخانهها بهگونهای است که میتوانند مقدار تولید سالانه را پوشش دهند. از شهر نقده، سیب به سایر نقاط کشور برای تولید افشرده و صنایع تبدیلی جانبی ارسال میشود که اشتغالزا و درآمدزا است و همچنین در بخش صادرات ارزآوری دارد.
وی گفت: متأسفانه هزینههای برداشت و نگهداری سیب نسبت به سایر میوهها بسیار بالا است و جزو اندک میوههایی است که حتماً باید در سردخانه نگهداری شود. میزان تولید سیب زیاد است نزدیک ۱/۵میلیون تن سیب تولید میشود و این بیش از مصرف بازار داخلی است
میرزایی در مورد زمان نگهداری سیبها در سردخانهها گفت: بهموجب قرارداد، سیبها تا زمان پایان ۶ ماههٔ قرارداد در سردخانهها نگهداری میشوند و در صورت تمدید قرارداد هزینهها تغییر نمیکند. هزینههایی مانند کارگری، بستهبندی، حملونقل و نگهداری برای باغداران بار مالی سنگینی است و برخی از باغداران به دلیل عدم جبران این هزینهها از ضرر رنج میبرند.
وی همچنین گفت: مقداری از میوههای موجود در سردخانهها خراب شده و به سیب صنعتی تبدیل میشوند. هنوز هیچکدام از میوهها به بخش افشرده منتقل نشدهاند و ممکن است از مقدار باقیمانده حدود ۴۰۰۰ تن سیب درجه ۲ به بخش افشرده انتقال یابد. صنایع افشرده نقطه قوت این مجموعه است.
عباس میرزایی در پایان افزود: تولید سیب در آینده به حدود ۸۵۰۰ هکتار میرسد. صادرات بدون برنامهریزی ممکن است باعث ضعف شود، زیرا سیب مقدار زیادی آب مصرف میکند و برای کشاورزان اهمیت دارد. صادرات همچنان ادامه دارد، اما بدون سودی برای کشاورزان، بنابراین برنامهریزی لازم است.
انتهای خبر/
فرشته طاقه
دیدگاهتان را بنویسید