×
×
  • جهان هستی عالم اسباب است

  • کد نوشته: 1223
  • ۱۵ فروردین ۱۴۰۳
  • کارشناس مسائل مذهبی: جهان هستی عالم اسباب است و بدون سبب و واسطه، امری در این عالم جریان نمی‌یابد.
    جهان هستی عالم اسباب است

    به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «سولدوزسسی» حجت‌الاسلام‌والمسلمین کاظم ابراهیمی شب گذشته در مراسم سومین شب قدر، مصادف با شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان گفت: عالم، عالم اسباب است. بدون فراهم‌شدن اسباب و وسائط لازم، امری در این عالم جریان نمی‌یابد؛ لذا توقع رسیدن به مقام علمی و اجتماعی بدون توجه به علل و اسبابش، توقع بی‌جایی است.

    وی تأکید کرد: همان‌طور که در حدیث می‌فرمایند ابی اللّه ان یجری الامور الاّ باسبابها؛ اتصال زمین به آسمان نیز سببی دارد و آن وجود بابرکت امام‌زمان (عج) است. وجود آن حضرت، واسطه فیض الهی و سبب رسیدن به قرب الهی است.

    ابراهیمی در مذمت توکل‌کنندگان صِرف، بیان داشت: صرف توکل و دست روی دست گذاشتن در دین اسلام کار ناپسند و بیهوده‌ای است. توکل باید باهمت همراه باشد. با توکل خالی، حکمت خداوند حکیم زیر سؤال می‌رود. خداوند جهان هستی را حکیمانه و بر اساس اسباب و نظام علت و معلولی خلق کرده؛ و وظیفه ما توکل توأم با مراجعه به اسباب است.

    وی فضل خداوند را دریایی بی‌پایان عنوان کرد؛ و اظهار داشت: در دعاهایتان از خداوند متعال بخواهید که با شما به فضلش رفتار نماید نه با عدالتش؛ چرا که ۷۰ سال عبادت ما در نزد خدا به‌اندازه خلق دانه‌ای انار است؛ لذا اگر بخواهیم باعدالت به ماجرا بنگریم؛ عبادت ما در برابر نعمت‌های متعددی که خداوند عطا کرده اندازه ارزن ناچیزی است؛ و با این حساب ما نزد خداوند متعال بدهکار نیز می‌شویم.

    ابراهیمی افزود: اعمال و رفتار و عبادات ما آمیخته با هزار نوع ریا و حاشیه و تکبرند؛ لذا نباید به عرض و طول عبادات غره شویم چرا که خالص نیستند. باید همانند امام سجاد (ع) برای نجات از دوزخ و عقاب، به فضل خداوند تکیه کنیم.

    وی اشاره‌ای به گلستان سعدی کرد، و گفت: همان‌طور که جناب سعدی می‌فرماید: «هر نفسی که فرومی‌رود ممدّ حیات است و چون بر می‌آید مفرّح ذات»؛ برای هر دم و بازدم دو شکر واجب است که یقیناً هیچ انسانی نمی‌تواند شکر این نعمت‌ها را به نحو مطلوب به جا بیاورد؛ بنابراین باید حواسمان باشد که به اعمالمان غره نشویم و به هنگام نیاز، با دست‌خالی نزد خدا برویم.

    حجت‌الاسلام‌والمسلمین کاظم ابراهیمی در پایان با تأکید بر اهمیت شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان، بیان داشت: شب نوزدهم ماه رمضان شب تقریر و حساب و کتاب است. اعمال و رفتارتان اعم از تلاوت قرآن، صله‌رحم و نیکی به پدر و مادر در این شب اندازه‌گیری می‌شوند. شب بیست ویکم شب تحکیم است. باتوجه‌به سابقه اعمالتان و اندازه‌گیری صورت‌گرفته، قضاوقدر شما برای یک سال نوشته می‌شود. شب بیست و سوم شب امضا است. تقدیر نهایی شما برای یک سال، باتوجه‌به اعمال گذشته رقم می‌خورد.

    انتهای خبر/

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    19 − یازده =